Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Tässä me tullaan lystejä ollaan, Pikku ponit näin leikkiä lyö.


Lelutuottaja Hasbro aloitti My little Ponyjen valmistuksen 1983. Suloiset ponit valloittivat monen tytön sydämen, ja Suomessa alkuperäisillä poneilla on yhä suuri suosio keräilijöiden keskuudessa.


Ponit siirtyivät animaatioihin kahden tv-elokuvan kautta. Rescue at Midnight Castle (1984) (Tunnetaan myös pelkällä My little pony-otsikolla) ja Escape from Catrina (1985) ovat kestoltaan 30 minuuttia ja toimivat oikeastaan pilottijaksoina tulevalle tv-sarjalle. Ne on useissa maissa julkaistu samassa dvd-boksissa tv-sarjan kanssa.

Ensimmäinen kokoillan elokuva My little Pony movie ilmestyi 1986. Sen ohjasi Mike Joens. Elokuva ei ollut arvostelumenestys eikä tuottanut taloudellisestikaan hyvin.

My little Pony movie on ilmestynyt Suomessa dvd:llä nimellä Pikkuponit: Unelmalaakson taiat. Dvd:ltä löytyy elokuva sekä suomeksi että englanniksi.My Little Pony (tai My Little Pony 'n Friends) tv-sarja alkoi 1986. Kahdella kaudella on jaksoja on yhteensä 61. Sarjassa ponit asuvat Ponimaassa ja joutuvat puolustamaan kotiaan pahoja hautovia otuksia vastaan. Ponimaassa asuu myös lohikäärme Spike ja siellä vierailee sillointällöin myös lapsia, erityisesti Megan (Meiju) niminen tyttö. Sarjan animoi Japanilainen Toei Animation.My Little Pony Tales sarjassa on 26 jaksoa ja se on valmistunut vuonna 1992. Sarja eroaa ensimmäisestä poni-sarjasta melkoisesti. Ponit ovat ihmismäisiä ja tarinan päähenkilöinä on seitsemän nuorta ponityttöä, jotka käyvät koulua, hengailevat jäätelöbaarissa ja rullaluistelevat. Mukana on myös ponipoikia ja romansseja.


Suomessa molemmat sarjat tunnetaan Pikku Ponit -nimellä ja niitä on esittänyt televisiossa Mtv3, ensi kerran 1987. Molempia sarjoja on julkaistu myös videoilla ja dvd:llä.

Sarjojen suomidubbauksen taso ei valitettavasti ole kehuttava.

Suomessa on lelujen ja tv-sarjojen lisäksi julkaistu myös My little pony sarjakuvalehteä.Vuonna 2003 alettiin tehdä My little Pony elokuvia, jotka julkaistiin suoraan videolla tai dvd:llä. Elokuvien tähtinä olivat uudet lelutuotannossa olevat ponit. Aluksi elokuvia myytiin vain lelujen mukana. Elokuvia on ilmestynyt jo yli kymmenen, ja näitä uusia elokuvia saa myös Suomessa dvd:llä.

1 kommentti:

Sonia Rantala kirjoitti...

onko mitään tietoa mistä tämän DVD:n voi ostaa? kun ei mikään netti kauppa ainakaan omista...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...