Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 28. tammikuuta 2010

Helmikuun dvd-uutuudet


10.2 9
Shane Ackerin ohjaama tietokoneanimaatio vuodelta 2009. Elokuva perustuu Oscar ehdokkaana olleeseen lyhytelokuvaan. Extroina ohjaajan kommenttiraita, lyhytelokuva ja poistettuja kohtauksia.


11.2 Ponyo Rantakalliolla
Hayao Miyazakin elokuva kalatytöstä, joka tavattuaan Sosuke-pojan haluaa muuttua ihmiseksi. Elokuva on valmistunut 2008 ja sen Suomen ensi-ilta oli syksyllä 2009. Elokuvan voi katsoa joko japaniksi suomeksi tekstitettynä tai Pekka Lehtosaaren ohjaamalla suomidubbilla.


11.2 Tohtori Sykerö -boksi.
13-osainen sarja keksijä Sykeröstä julkaistaan jo toistamiseen Suomessa. Eroja aiemmin julkaistuun boksiin ei näytä olevan, paitsi hinnassa. Tohtori Sykerö oli ensimmäisiä nostalgisia lastenohjelmia jotka Suomessa dvd-boksille kasattiin, ja boksista sai maksaa vähintään 30-40 euroa. Vaikka kannen kuvassa hahmot ovat uudistuneen oloisia, on sisältö kuitenkin tuttua Sykeröä.

Extramateriaalina on sarjan luojan, Jeffrey O´Kellyn, kuvittaja Nick Pricen ja käsikirjoittaja Angela Bloxhamin haastattelut. Kielivaihtoehtoja on suomi/ruotsi. Luultavasti boksilta löytyy tv:stä tuttu dubbaus, jossa tarinan lukee Heikki Määttänen.11.2 Petteri Kaniini Boksi
Beatrix Potterin lastenkirjoihin perustuvaa sarjaa tehtiin vuosina 1992-1995 yhteensä yhdeksän tarinaa. Sarjaa on esitetty Suomessa televisiossa ja julkaistu sekä videolla että dvd:llä. Boksilta löytyvät kaikki sarjan jaksot, tosin osa on laitettu oudosti bonusmateriaaliksi. Sarja on suomeksi dubattu.


12.2 Up -kohti korkeuksia
Pixarin uutuusanimaatio vuodelta 2009 kertoo leskeksi jääneen ilmapallokauppis Karlin ja partiopoika Rasmuksen huikeasta seikkailusta lentävällä talolla suoraan Etelä-Amerikan viidakkoon. Elokuva on jo voittanut Golden Globen parhaana animaatioelokuvana, ja on ehdolla useiden muiden palkintojen saajaksi.

Elokuvan lisäksi dvd:ltä löytyy Puolipilvistä ja Dogin salainen tehtävä -lyhytelokuvat, ja materiaalia elokuvan tekemisestä. Kielivaihtoehtojakin on useita.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...