Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 21. tammikuuta 2010

Sympaattinen lyhytanimaatio

Heikki Prepula tunnetaan parhaiten Kössi Kenguru hahmostaan. Hän on kuitenkin tehnyt myös muita animaatioita.Näitä animaatioita on julkaistu dvd:llä Kössi Kenguru ja muut ystävämme. Oma suosikkini on vuonna 1994 valmistunut Lentävä Possu.


Lentotaidon omaava Possu karkaa Pelleltä ja vie mennessään tämän silinterihatun. Se suunnistaa syksyisen kalseaan metsään. Siellä se asettuu suden pesään. Susi seurailee Possun lentonäytöksiä sivusta, ja haluaisi itsekin osata lentää. Yritykset kuitenkin epäonnistuvat ja susi ulvoo haikena taivaalle.


Possu yrittää opettaa taitonsa sudelle, mutta tämä ei tuota tulosta. Metsään sataa lumi, mutta susi ei opi lentämään. Sen haikea ulvonta kaikuu metsässä. Eräänä päivänä taivaalta kuuluu ääntä, possut ovat matkalla etelään. Possu liitää omiensa mukaan. Susi potkii turhautuneena lunta, ja sen alta paljastuu silinteri. Painaessaan hatun päähänsä Susi saa samalla lentotaidon, ja ulvonta muuttuu riemuhuudoksi.


Marko Tuomisen ja Jaakko Prepulan musiikki viimeistelee haikean tunnelman. Seitsemän minuuttinen animaatio on herkkä ja sympaattinen.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...