Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 10. marraskuuta 2009

Babar, norsujen kuningas

Ensimmäinen Jean de Brunhoffin Babar norsusta kertova kirja ilmestyi jo 1931. Babar syntyy viidakossa, mutta joutuu metsämiehen ahdistelemaksi ja päätyy kaupunkiin. Siellä hän tapaa vanhan rouvan, joka opastaa Babarin ihmisten tavoille. Palattuaan viidakkoon Babar julistetaan norsujen kuninkaaksi, ja hän rakentaa norsuille kaupungin.

Useissa sarjan jaksoista Babar kertoo lapsilleen tarinoita omasta nuoruudestaan. On kuitenkin myös jaksoja joissa Babar perheineen seikkailee "nykyhetkessä".Babarilla ja hänen lapsuudenystävällään Celestellä on neljä lasta, Pom, Lore, Alexander ja Isabella. Isabellan syntymästä kerrotaan myös sarjassa. He asuvat Celesten kylän palatsissa. Myös Babarin neuvonantajat Kornelius ja Pompadour asuvat palatsissa. Celesten veli Arthur ja heidän apinaystävänsä Zephir [Sefir] ovat mukana useissa tarinoissa. Muita keskeisiä hahmoja ovat Sarvikuonomaan konsuli Rataxes, hänen vaimonsa rouva Rataxes, heidän poikansa Viktor ja Rataxeen neuvonantaja Pamir.78-osainen piirrossarja tehtiin Kanadassa Nelvana-studion toimesta 1989–1991 ja 1994. Yksi jakso kestää n.25 minuuttia. Ensimmäisen kerran Babaria näytti Suomessa Yle 90-luvun alussa. Sarja on dubattu suomeksi nimekkäiden näyttelijöiden voimin.

Pekka Milonoff (Babar, Arthur)
Kati Outinen (Lore, Zephir, Pamir, Isabella)
Marja Packalén (Celeste, Pom)
Eero Aho (Pompadour)
Pekka Valkeejärvi (Kornelius)
Kari Hietalahti (Konsuli Rataxes)
Vieno Saaristo (Vanha rouva)
Sarjaa edelsi elokuva Babar ja Sarvikuonot (Le Triomphe de Babar/Babar the Movie). Elokuva on valmistunut 1989. Yle on esittänyt myös elokuvan 1990-luvulla ja ääninäyttelijät ovat samat kuin sarjassa. Elokuvaa ei ole julkaistu Suomessa dvd:llä.

Vuonna 1999 sama studio teki toisen Babar elokuvan. Se kertoo Babarin vaiheet kirjoille uskollisempaan tyyliin, ja ei ehkä siksi ole saavuttanut ensimmäisen elokuvan ja tv-sarjan suosiota. Tämä elokuva on julkaistu Suomessa nimellä Babar Elefanttien kuningas. Dvd:n kannessa on virheellisesti valmistumisvuotena 1989 eikä 1999.

Tv-sarjasta Suomessa on julkaistu dvd:llä 39 jaksoa. Dvd:t voi ostaa sekä erikseen (13 kpl) tai boksissa. Boksin mainostetaan sisältävän kaikki jaksot, mikä ei pidä paikkaansa.Nelvana-studio on tekee nyt uutta Babar-sarjaa. Se on toteutettu tietokoneanimaationa ja päähenkilönä on Babarin pojanpoika Badou. Viimeistään keväällä 2011 sarjaa pitäisi olla valmiina 26 osaa.

1 kommentti:

tero nurmi@ kirjoitti...

tää sarja tulee 4 perhe tulee 10:30 Babar

16:20 Babar joka päivä sama aikaan tulee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...