Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 16. marraskuuta 2009

Veikeä vahapingviini Pingu


Pingu on pingviinipoikanen, joka asuu iglussa yhdessä äitinsä, postimies isänsä ja pikkusiskonsa Pingan kanssa. Pingu on vilkas ja kujeileva, ja joutuu usein hankaluuksiin. Hänen paras ystävänsä on veikeä pikku hylje, Robby.

Otmar Gutmann (1937-1993) ja Harald Muecke loivat Pingun 1984, tosin aluksi pingviiniä kutsuttiin Hugoksi. Pingu animaatioiden tekeminen aloitettiin Sveitsissä vuonna 1986. Gutmann toimi ohjaana ja animaattorina, käsikirjoitukset laati Silvio Mazzola. Jaksot ovat viiden minuutin mittaisia. Sveitsissä jaksoja tehtiin 104 vuoteen 1998 asti. 1997 ilmeistyi 20 minuutin mittainen erikoisjakso Pingu at the Wedding Party.

Alkuperäinen tunnari:


Pingu on toteutettu vaha-animaationa ja tätä hyödynnetään sarjassa luovasti ja hauskasti. Hahmot saattavat venyä tai litistyä tilanteen mukaan.

Hahmot puhuvat pingviinikieltä. Pingu tunnetaan erityisesti "Nuut Nuut" -huudahduksesta. Sarjaa ei ole tarvinnut dubata tai tekstittää kun sitä on esitetty ulkomailla, pingviinien puhe aukeaa samalla tavoin kaikille. Sarjan alkuperäinen ääninäyttelijä oli Carlo Bonomi. Hän näytteli kaikkia hahmoja ja veti roolinsa ilman käsikirjoituksia. Pingun jälkeen hän on esiintynyt esimerkiksi tietokonepeli Sporessa (2008).


David Hasselhoff julkaisi 1989 Pingu Dance kappaleen, jossa on mukana pingviinien ääniä tv-sarjasta. Kappale julkaistiin vain Sveitsissä. Siitä on kuitenkin otettu pätkiä Pingun uuteen tunnariin, joka on nähty myös Suomessa.Vuonna 2001 Englantilainen HiT Entertainment osti Pingun oikeudet ja kaikki sarjan jaksot. Seuraavana vuonna osa vanhoista jaksoista tehtiin uudelleen. Ääninäyttelijänä oli tuttu Carlo Bonomi. Nykyään näistä jaksoista levitetään vain uutta versiota. Vuonna 2004 tehtiin 52 kokonaan uutta Pingu jaksoa. Bonomi korvattiin uusilla ääninäyttelijöillä.

Suomessa Pingua on näyttänyt Yle, mm. Pikku Kakkosessa ja FST:n Buuklubbenissa. Sarja on ilmestynyt useilla videoilla ja dvd:eillä, mutta kaiken kattavaa Dvd-boksia tai varmasti alkuperäisiä Pingu-jaksoja on hankala löytää. Pingusta on saatavilla myös monenlaisia oheistuotteita.

1 kommentti:

ilovepingu kirjoitti...

Pingu on ihana <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...