Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Bellevillen kolmoset

Ranskalaisen Sylvain Chometin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva Les Triplettes de Belleville ilmestyi 2003. Sitä on tehty Ranskassa, Belgiassa, Kanadassa ja Iso-Britanniassa.Juoni:
Champion on pieni poika joka asuu Mummonsa kanssa. Apaattinen poika ei tunnu innostuvan mistään, ennenkuin mummo hankkii hänelle kolmipyörän. Championista kasvaa kilpapyöräilijä ja mummo treenaa häntä. Lopulta koittaa Ranskan ympäriajo, joihin Champion osallistuu.

Mafialla on pyöräilijöille omat käyttötarkoituksensa, ja Champion siepataan kesken kilpailun. Mummo ja Bruno-koira lähtevät pelastamaan poikaa valtameren takaa. He tapaavat Bellevillen kolmoset, entiset kabaree-tähdet jotka viettävät nyt eläkepäiviä sammakoita paistellen.


Elokuvassa on hyvin vähän repliikkejä, se luottaa musiikkiin, äänitehosteisiin ja visuaalisuuteen. Hahmot ovat realistisen rumia ja karikatyyrimäisiä ja ne pystyvät loistavasti kertomaan tarinaa ilman puhetta, ilmeitä ja eleitä käyttäen.

Elokuva on käsinpiirretty (toki tietokonetehostettu) ja sen ilme on nostalginen. Juoni etenee rauhalliseen tahtiin ja elokuvassa on paljon tunnelmallisia hetkiä. Se ei naurata kuoliaaksi, se ei liikuta itkuun, mutta sen persoonalliset hahmot ja outo maailma pitävät mielenkiinnon yllä.


Bellevillen kolmoset on Chometin ensimmäinen pitkä elokuva. Hänen seuraava animaationsa on nimeltään The Illusionist (Silmänkääntäjä/Taikuri) ja sen on määrä valmistua 2009. Kyseessä on mykkäelokuva jossa esiintyy jo edesmennyt Jacques Tati. Hän on myös kirjoittanut tarinan, mutta ei ehtinyt tehdä siitä elokuvaa itse.

Yle on esittänyt Bellevillen kolmoset vuonna 2007 ja se on julkaistu Suomessa myös dvd:llä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...