Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Uusi sarja: TimppaPikku Kakkosessa alkaa maanantaina 23.11.2009 uusi sarja nimeltä Timppa.

Timppa on pieni lammas, joka on tottunut olemaan lampolan ainoa karitsa ja saamaan tahtonsa läpi. Timppa joutuu uusien haasteiden eteen, kun hän menee päivähoitoon muiden eläinpienokaisten kanssa.


Sarjan alkuperäinen nimi on Timmy Time ja se on Englantilaisen Aardman Animationsin tekemä vaha-animaatio. Sarjaa on alettu näyttää 2009, ja ensimmäinen kausi sisältää 26 kymmenminuuttista jaksoa.

Timppa on tullut tutuksi Aardmanin toisesta sarjasta, Shaun the Sheep eli Late Lampaasta. Siinä hän seikkailee osana lampolan väkeä. Sarjan päätähti Late taas nähtiin ensi kerran studion tunnetuimpien hahmojen Wallacen ja Gromitin kanssa lyhytelokuvassa A Close Shave. Late Lammasta on Suomessa näytetty vuodesta 2007.


Timppa on suunnattu alle kouluikäisille, mutta Aardmanin tuttu tyyli ja huumori ovat tässäkin sarjassa läsnä. Vaikka ohjelma on lapsille suunnattu, se ei aliarvio kohderyhmää esimerkiksi liialla yksinkertaisuudella tai toistamisella. Animaatio on yhtä laadukas kuin Aardmanin varttuneemmille katsojille suunnatut sarjat.

Sarjassa ei ole kertojaa tai dialogia, mikä on tuttua myös Late Lampaasta. Tämä ei missään tapauksessa häiritse tarinankerrontaa, vaan huolellisesti animoidut ja persoonalliset hahmot saavat sanoman perille hyvin myös eläintenkielellä.

Vaha-animaatioita ei enää tietokoneaikana liikaa tehdä. Timppaan on panostettu kaikilla osa-alueilla ja se on kerrankin todella laadukas lastenohjelma.

2 kommenttia:

Emppii kirjoitti...

Hei!
Mihin aikaan tämä sarja tulee?
Olisi hauska tietää :)

t. Emppii

NoJopas kirjoitti...

Ihan tarkkaa aikaa en osaa sanoa, koska ohjelma tulee osana Pikku Kakkosta.

Päivä on maanantai ja Pikku Kakkonen alkaa 17:21 ja loppuu 17:51.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...