Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 23. marraskuuta 2009

Karhuklassikko Jaki ja Nuka

Vuosina 1984 ja 1986 Suomessa Ylen toimesta esitetty piirrossarja Jaki, vuoriston karhu on painunut mieleen monille jotka sen lapsuudessaan ovat nähneet.Sarja kertoo kahdesta karhunpennusta, Jakista ja Nukasta, jotka jäävät orvoiksi. Isänsä Kellianin kanssa kahdestaan asuva intiaanipoika Senda alkaa huolehtia pennuista ystävänsä Olgan kanssa. Sekä Sendan että Olgan isillä on osuutta Jakin ja Nukan emon, Hirmun kuolemaan, ja myös he auttavat pentuja.


Sarja on vuodelta 1977, ja se perustuu Ernest Thompson Setonin kirjaan Monarch: The Big Bear of Tallac. Animaatio on japanilaisen Nippon Animationin tekemä. Suomessa on nähty monia muitakin tämän studion tv-sarjoja, esimerkiksi Pörri Orava (tai Oravan seikkailut), joka myöskin pohjautuu Setonin tarinaan.


Jaksoja on yhteensä 26, mutta Suomessa on ilmeisesti näytetty vain 13 osaa. Sarja oli dubattu suomeksi ja siinä näyttelivät mm. Lars Svedberg ja Aila Svedberg. Dvd- tai videojulkaisuja ei suomeksi ole.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...