Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 2. marraskuuta 2009

Urpo ja Turpo

Maanantaisin kannattaa katsoa Pikku Kakkosta. Silloin nimittäin näytetään Urpoa ja Turpoa.

Ensimmäinen Hannele Huovin Urpo ja Turpo kirja ilmestyi 1987. Lumifilm elävöitti nallet nukkeanimaatioihin vuosina 1996 ja 1997. Ohjaajina toimivat Liisa Helminen, Marjut Rimminen ja Riho Unt. Jaksoja on 13 ja ne kestävät n.10 minuuttia. Urpon ja Turpon ääninä ovat Antti Pääkkönen ja Seppo Pääkkönen, molemmat ovat dubanneet paljon muutakin, mm.Disney elokuvia.

Nukkeanimaatio on hyvin tehty, ja on hauskaa että Urpon ja Turpon seurana on aivan tavallisia leluja ja koti jossa nallet seikkailevat tuntuu arkisen tutulta. Nukkejen lisäksi mukana on oikeita näyttelijöitä, lapset joiden nalleja Urpo ja Turpo ovat, sekä vanhemmat jotka ihmettelevät lastenhuoneen kaaosta.

Animaatiot ovat hauskoja, huumori kumpuaa Urpon ja Turpon maailmankatsomuksesta ja tavallisen arkielon kääntymisestä oudoksi nallenäkökulmaksi. Molemmilla Nalleilla on oma vahva persoona.Kaikki Urpo ja Turpo animaatiot löytyvät yhdeltä Dvd:ltä, joka sisältää myös kiinnostavan dokumentin niiden tekemisestä. Kannessa muuten mainostetaan "Puhumme hyvää suomea" mikä kyllä pitää paikkansa.

Kirjavassa viidakossa, kirjavuoren onkalossa,
salaa lehdet kääntyilee kuhisee ja vääntyilee.
Kohta kiehuu hurja soppa, kaatuu lastenlelukoppa.
Kuka sotkun aikaan saa?
Seikkailu on valmis alkamaan.
Urpo on karhu, Turpo on karhu,
tää on tavallista karhunelämää.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...