Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Eläinperheitä Pikku kinossa

Näitä kolmea sarjaa on esitetty Ylen Pikku kino -ohjelmapaikalla, eli arkisin ennen Pikku Kakkosta. Ensimmäinen esitys lienee kaikilla ollut joskus 2000-luvun puolen välin tienoilla. Tuorein uusinta taitaa olla sarjasta Pupu Pitkäkorva vuonna 2008. Tietääkseni mitään näistä tv-sarjoista ei ole julkaistu Suomessa dvd:llä.Karhuset (Berenstain Bears) perustuu Stan ja Jan Berenstainin kirjoihin joista ensimmäinen ilmestyi vuonna 1962. Karhusista on tehty useita animaatioita, tämä sarja on valmistunut Kanadalaisen Nelvanan toimesta vuosina 2003-2007 Jaksoja sarjassa on 40.

Karhusten perheeseen kuuluvat isä, joka tekee työkseen puutöitä, äiti joka on enimmäkseen kotiäitinä sekä lapset Aaro ja Siiri.Pupu Pikäkorva (La Famille Passiflore) on ranskalais-kanadalainen piirrossarja. Se perustuu ranskalaisen Geneviève Hurietin kirjoihin. Sarjaa on tehty 52 jaksoa vuosina 2001-2008

Pupujen perheeseen kuuluvat Oskari-isä ja lapset Minttu, Väiski, Jaska, Juuso ja Joonas. Viittä lasta on isän lisäksi hoitamassa heidän tätinsä. Sarja alkaa Pitkäkorvien perheen muuttaessa uuteen taloon.Kanadalaisen CinéGroupe studion vuonna 2001 tekemä Sagwa (Sagwa, the Chinese Siamese Cat) pitää sisällään 40-jaksoa. Sagwa perustuu Amy Tanin kirjoihin.

Sarjan päähenkilö on kissatyttö Sagwa, joka asuu kiinalaisen tuomarin perheen luona oman kissaperheensä kanssa. Kissavanhemmilla on Sagwan lisäksi poika Dongwa ja tytär Sheegwa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sagwa ja Karhuset olivat ihan kivaa katsottavaa aikoinaan, Pupu Pitkäkorvan muistan aika hämärästi, joten en sitä oikein osaa arvioida, vaikka se taisi tulla noista viimeisimpänä, jos oikein muistan, vai oliko se Sagwa, en ole ihan varma :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...